2000

Bandasjeringens kunst

De fleste av oss blir bandasjert som avslutning på behandling hos fysioterapeuten. Og vi vet så godt hvor lurt det er å være bandasjert f. eks. om natten eller på lengere reiser – særlig med fly!
Men hvor ofte har vi en fysioterapeut i nærheten akkurat da?

Registrer deg for å lese mer …

Intensivbehandling

Et opphold med intensiv lymfødembehandling ved et opptreningssenter i Norge er et
alternativ til en behandlingsreise til Kanariøyene - og blir ikke dyrere, tror vi.
Men hvor er de? Og hvordan kommer vi dit?
Ved Grace Koch Hansen

Registrer deg for å lese mer …

Bruk av pulsator

Bruk av pulsator

Mange spørsmål og også mye usikkerhet dukker opp i forbindelse med bruk av pulsator.

Lymfødembehandling er relativt omstendelig.
Komplett fysikalsk lymfødembehandling hos spesialutdannet fysioterapeut omfatter en times manuell lymfedrenasje, - i tillegg til bandasjering, øvelser og hudpleie. Behandlingen gis intensivt over 2-4 uker, og følges opp med vedlikeholdsbehandling hver 3. - 4. uke eller etter behov. Ikke alle lymfødempasienter har mulighet for slik fullstendig behandling. En del bruker derfor pulsator - enten hos fysioterapeut eller hjemme -for å rasjonalisere eller supplere behandlingen.
Mange spørsmål og mye usikkerhet kan imidlertid dukke opp i forbindelse med bruken.

Registrer deg for å lese mer …

Forebygging og mestring

Referat fra medlemsmøte Oslo/Akershus 1. desember 1999 på Lærings- og mestringssenteret, Aker sykehus.

Ved Tone Guettler

Fysioterapeut Ragnhild Skard fra Triangelen fysioterapi i Elverum hadde på forhånd sendt oss to oppgaver, som vi skulle begynne med, før hun kom. Alle fikk utdelt et ark med bilde av en sol med stråler rundt. Inne i sola sto det “Mitt lymfødem blir verre når jeg …” Vår oppgave var å gjøre denne setningen fullstendig - hver og en på egen hånd, - og bruke så mange stråler vi ville. Dette var ikke noe som skulle vises frem til andre. Etterpå fikk vi et nytt ark med en ny sol. På dette sto det “Mitt lymfødem blir bedre når jeg …” - og vi gjentok prosessen med å skrive ned erfaringer. Da Ragnhild Skard ankom hadde vi dermed allerede gått inn i dagens tema, - tankeprosesser og bevistgjøring av hver enkelt av oss var allerede i gang. Dermed kunne Ragnhild begynne med å samle inn tilhørenes egne erfaringer med, hva som gjør våre lymfødem verre, eller bedre. Det ble ikke skilt mellom arm eller ben, primært eller sekundært lymfødem.

Registrer deg for å lese mer …

Forbehold om innhold

Informasjonen på Norsk Lymfødemforenings nettsider gis på generelt grunnlag, og kan ikke erstatte profesjonell, medisinsk hjelp. Det vi skriver er ikke ment som et ledd i medisinsk diagnose eller behandling.
Bruk av informasjon fra våre internettsider tillates enten med direkte link til relatert artikkel eller med kildeangivelse.

Vi ber om at www.lymfoedem.no blir kreditert ved bruk.