1999

Lymfødem i bryst - Bandasjering

Lymfødem i bryst -
Bandasjering

I forrige utgave av Lymfeposten skrev vi om lymfødem i brystet og ga også der en forklaring på, hvordan man bandasjerer seg selv. Dette hørtes nok litt komplisert ut, vi har derfor laget en liten billedserie til forklaring.
Etter litt prøving og feiling sammen med fysioterapeuten, klarer man det fint selv.

Registrer deg for å lese mer …

Lymfødem i bryst og arm - Enkle forholdsregler

I forbindelse med artiklen om lymfødem i bryst i forrige utgave av Lymfeposten, fikk vi inn en del spørsmål, - om bruk av kompresjonsstrømpe, om å løfte og bære og om fysisk aktivitet. Vi har bedt fysioterapeut Kristin Haugen om å kommentere spørsmålene.
Hun poengterer samtidig at det ikke finnes noen fasit, - det er veldig individuelt hva som passer den enkelte.

Ved Elsebeth Peel Jarvis

Registrer deg for å lese mer …

Lymfødem i bryst

Flere og flere kvinner med brystkreft har de siste 5-10 årene valgt brystbevarende operasjon, og får dermed i etterkant av operasjonen en rekke strålebehandlinger direkte mot brystet. Dessverre er det ganske mange av disse som da utvikler lymfødem i selve brystet. Flere har uttrykt ønske om å få dette temaet belyst her i medlemsbladet. Og vi har derfor snakket med både en fysioterapeut som behandler slike pasienter, - og også med en, som selv kjenner problemet på kroppen.

Tekst: Tone Guettler
Foto: Elsebeth Peel Jarvis

Registrer deg for å lese mer …

Forbehold om innhold

Informasjonen på Norsk Lymfødemforenings nettsider gis på generelt grunnlag, og kan ikke erstatte profesjonell, medisinsk hjelp. Det vi skriver er ikke ment som et ledd i medisinsk diagnose eller behandling.
Bruk av informasjon fra våre internettsider tillates enten med direkte link til relatert artikkel eller med kildeangivelse.

Vi ber om at www.lymfoedem.no blir kreditert ved bruk.