Lymfeposten 2013-2

Lymfeposten 2013-2

ISSN 1502-4474
Redaktør: Tove Mette Schjalm
Redaksjon:Gro Lindebjerg, Helen Roaldsnes, Gøril Tandberg Smestad, Linda M. Wiik, Torunn Ekornholmen

Registrer deg for å lese mer …

Oppslagstavlen 2013-2

Ditt medlemskap hjelper deg og Lymfødemforeningen!

En liten påminnelse til deg som ennå ikke har betalt kontingenten for 2013. Purringen går ut, så nå må du huske å betale. Årsavgiften er kr 350 for hovedmedlem og kr 100 for husstandsmedlem. For dette mottar du det flotte medlemsbladet vårt og opprettholder en forening som jobber for å fremme saker som er viktig for oss med lymfødem. Innbetalingsblanketter er sendt ut, men mangler du denne kan du betale inn på kontonr: 6428 05 26116. Husk å oppgi medlemsnummer, navn og adresse. Sammen er vi sterke.
Takk på forhånd!

Registrer deg for å lese mer …

Lipødem og lymfødem - Hva er forskjellen?

Det er mange som undrer seg på hva som egentlig skiller begrepene lipødem, lipo-lymfødem og lymfødem. Dette vil vi gjerne belyse her og forklare nærmere hvordan lipødem arter seg. Lipødem er kjennetegnet med en unormal ømhet i bindevevet, en sterkere opplevelse av traumer enn det som er normalt for andre og blir derfor kalt ”painful fat syndrome”.
Resyme av Tone Guettler inspirert av
www.lymphnotes.com/article.php/id/164/

Registrer deg for å lese mer …

Som å jobbe i en brevsprekk

De skumper romper, dytter hverandre i ryggen, og nærmest snubler i hverandres bein. Sinte og sure? Nei langt ifra. De er gledesspredere og våre velgjørere i 14 dager.
Tekst og foto: Torunn Ekornholmen

Registrer deg for å lese mer …

Behandlings- og mestringskurs på Meråker sanitetsforenings kurbad

Av Liv Marit Førde Gran og Merete Walla.

Registrer deg for å lese mer …

Vi takker for oss etter 20 år behandlingsreiser i regi av Norsk Lymfødemforening

Kristin, Wenche og Helen.

Etter 20 års arbeidsinnsats for Norsk Lymfødemforening, ønsker vi nå å gi «stafettpinnen» videre. Vi håper andre fysioterapeuter – nye og «gamle» – tar utfordringen og ser mulighetene for en spennende jobb på Kanariøyene – to uker i året.

Registrer deg for å lese mer …

Mine lymfer

Mine plager med lymfesystemet begynte for ca. 45 år siden. Frem til da hadde jeg ikke hatt noen plager i det hele tatt, aldri vært på sykehus eller hatt noe utstrakt forbindelse med lege. Jeg var et vanlig menneske, drev egen rørleggerbedrift med 10-15 mann ansatt, hadde hus og hjem og et aktivt friluftsliv sammen med kone og tre barn.
Ved Ragnvald Reiersen

Registrer deg for å lese mer …

Lymfødem i praksis - Demopasient på Haraldsheim

Hvert år holder Skandinavisk Forum for Lymfologi kurs for 20-30 fysioterapeuter. Disse får opplæring slik at vi lymfødemikere kan få korrekt behandling. Kurset som er på 160 timer over 4 uker, er nå fordelt på to høstuker og to vinteruker. De som har gjennomgått denne etterutdannelsen, eller kan dokumentere tilsvarende fra et annet sted, vil bli oppført på listen over lymfødembehandlende fysioterapeuter som publiseres som vedlegg i Lymfeposten en gang i året, og ellers er tilgjengelig via www.lymfoedem.no
Ved Tone Guettler

Registrer deg for å lese mer …

Leserinnlegg: Kjære Lymfødemiker!

Jeg har vært så heldig å være med hele veien i ”lymfe - sammenheng” her i Norge. Dr. Carl Fredrik Petlund og jeg var nede på Földiklinikken (Tyskland) i 1985, hvor vi skrev en rapport fra oppholdet og behandlingen/opplegget der. Med kun en fysioterapeut utdannet der tidligere, ble det dette året utdannet fem fysioterapeuter fra Norge ved Földiskolen. I tillegg ble Norsk Lymfødemforening dannet i 1986 fra de første pasientene som fikk KFL (Komplett Fysikalsk Lymfødembehandling).

Registrer deg for å lese mer …

Kjære Elsebeth

Det var en rørt leder av sentralstyret, Elisabeth Soelberg, som takket redaktør Elsebeth Peel Jarvis for å ha gjort Lymfeposten til NLFs viktigste likemannstiltak, og utviklet bladet til det det er i dag.
Tekst og foto: Torunn Ekornholmen

Registrer deg for å lese mer …

Landsmøtet i Norsk Lymfødemforening 2013

Lørdag/søndag 21.-22. april
Tekst og foto ved Gro Lindebjerg og Helen Roaldsnes

Registrer deg for å lese mer …

Gledelig nyhet!

Av Linda M. Wiik

Etter mange år med betydelig frivillig dugnadstjeneste har Norsk Lymfødem-forening i desember 2012 ansatt en kontormedarbeider i 50% stilling på Helsfyr.

Les mer: Gledelig nyhet!

Foredrag med Ingvard Wilhelmsen

Ingvard Wilhelmsen

Landsmøtet ble avsluttet med masse refleksjoner og latter. Ingvard Wilhelmsen holdt et meget godt foredrag som omhandlet alvorlige tema på en leken og lett måte som fikk alle til å føle seg truffet.
Av Gro Lindebjerg og Helen Roaldsnes

Registrer deg for å lese mer …

Om prosjektet anskaffelse av kompresjonsplagg

«Helseforetakenes Innkjøpsservice AS, kalt HINAS skal inngå rammeavtaler for kjøp av kompresjonsplagg og forbruksmateriell med tilhørende behandlingsutstyr til en helhetlig lymfødembehandling på vegne av de regionale helseforetakene i Norge. Utstyr det er snakk om er: standard og målsydde kompresjonsplagg, diverse forbruksmateriell som: elastiske bind/bandasjer, diverse tape, kinesiotape, polstringsmateriale og pulsator.»

Registrer deg for å lese mer …

Studieforbundet Funkis - Opplæring av tillitsvalgte søndag 21. april

Søndag fikk ledere og tillitsvalgte opplæring i KursAdmin, som er et nettbasert program til bruk ved søknad om godkjenning av kurs, fra Funkis. Søknadsskjema om godkjenning av kurs og pålogging kan man finne på forbundets nettside: www.funkis.no
Ved Helen Roaldsnes og Gro Lindebjerg

Registrer deg for å lese mer …

Forbehold om innhold

Informasjonen på Norsk Lymfødemforenings nettsider gis på generelt grunnlag, og kan ikke erstatte profesjonell, medisinsk hjelp. Det vi skriver er ikke ment som et ledd i medisinsk diagnose eller behandling.
Bruk av informasjon fra våre internettsider tillates enten med direkte link til relatert artikkel eller med kildeangivelse.

Vi ber om at www.lymfoedem.no blir kreditert ved bruk.